Siikajokilaakso (Siikkis) on vuonna 1966 perustettu, kerran viikossa torstaisin ilmestyvä, sitoutumaton Siikajokivarren kuntien paikallislehti. Lehdellä on ilmestymisalueellaan kaksi toimipistettä, toinen Ruukissa ja toinen Pulkkilassa.

Alueensa kuulumisia jo vuodesta 1966 välittänyt Siikajokilaakso on alueensa näköinen paikallislehti. Siikajokilaakson ilmestymisalueen kuntia ovat Siikajoki, Siikalatva ja Pyhäntä. Siikajokilaakso on Sanomalehtien Liiton jäsen.

Elina

Elina Nuolioja
päätoimittaja
044 7370 289
elina.nuolioja@siikkis.fi

Anne

Anne Niinimaa
ilmoituskonsultti
044 5871 180
anne.niinimaa@siikkis.fi


Tuoreimmat uutiset

Turmeleeko tuuli eläinten terveyden – kartoitus avaa epäilyjä tuulivoiman haitoista

Turmeleeko tuuli eläinten terveyden – kartoitus avaa epäilyjä tuulivoiman haitoista 26.6.2017Tuulivoimalat ovat tuoneet lehmille ja hevosille tiineysongelmia, keskenmenoja ja muuttaneet käytöstä. Myös kanojen käytöksessä ja niiden munissa on havaittu muutoksia, kertoo keväällä tehty kartoitus tuulivoimaloiden melun ja infraäänen mahdollisista vaikutuksista tuotantoeläimiin.

Luonnon helmi löytyy Pyhännän laidalta – pala koskematonta erämaata

Luonnon helmi löytyy Pyhännän laidalta – pala koskematonta erämaata 26.6.2017Pyhännän kauimmaiselta kaakkoislaidalta löytyy maastoalue, jonne päästäkseen on nähtävä hiukan vaivaa. Automatkaa kertyy Kajaanintieltä reilu kymmenen kilometriä eikä ihmisasutusta ole lähimaillakaan. Elämää ei täältä silti puutu: linnut sirkuttavat kilpaa keskenään, jossain kauempana kukkuu käki ja maassa makaa komea kasa hirven jätöksiä.

Uljualla valvotaan jälleen – Juha Syvärinen: kunnioitus myös kalalle

Uljualla valvotaan jälleen – Juha Syvärinen: kunnioitus myös kalalle 26.6.2017Uljuan altaan vesistä kaloja narraavat saattavat tänä kesänä törmätä pitkästä aikaa kalastuksenvalvojaan. Uljuan kalastusyhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Varpaisen mukaan altaalla ei ole ollut valvontaa vuosiin. Oulussa asuva Juha Syvärinen valvoo kesäkuusta eteenpäin, että alueella noudatetaan kalastusmääräyksiä ja kalastetaan luvallisesti ja oikeanlaisin pyydyksin.

Arja ja Tauno saivat toisensa – katso kuva vieraiden perinnepukuloistosta!

Arja ja Tauno saivat toisensa – katso kuva vieraiden perinnepukuloistosta! 25.6.2017Juhannuksena se tapahtui. Tauno Paakkari ja Arja, tyttönimeltään Kauma saivat toisensa perinteisissä juhannushäissä ja vieläkin perinteisemmin maatilahäissä Ruukissa. Vieraita pyydettiin pukeutumaan kansallis- ja perinnepukuihin, jos sellaisia kaapeista löytyi. Sekin oli tietoinen pyyntö perinteiden elvyttämiseksi. Pukeutumistoive toteutui upealla tavalla, katso toinen kuva galleriasta.

Oikaisu: Kupsala on hallituksen jäsen

Oikaisu: Kupsala on hallituksen jäsen 24.6.2017Edellisessä Siikajokilaaksossa julkaistussa uutisessa ”Jokivarren perussuomalaisilla ei ole halua hajaantua” on virhe: Henna Kupsala ei ole enää puolueen Siikajoen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja, vaan hän on hallituksen jäsen. Kupsala hoiti puheenjohtajuutta viime vuonna.


Ruukin toimipiste
puh. 044 7370 289
Pekkalantie 3
92400 Ruukki

Pulkkilan toimipiste
puh. 044 7370 395
Pulkkilantie 5
92600 Pulkkila