Koillissanomat ja Iijokiseutu palkittiin vuoden parhaina verkkolehtinä

Koillissanomat ja Iijokiseutu voittivat omat sarjansa Sanomalehtien Liiton järjestämässä vuoden 2016 Paikallislehtikilpailussa.

Kuusamossa ilmestyvä sanomalehti Koillissanomat voitti vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien verkkokilpailun. Koillissanomien voiton perustelut:

Erinomainen verkkolehti. Lehdessä on helppo liikkua, ja mielekästä lukemista löytyy runsaasti. Jopa pääkirjoitukset ovat oivaltavia. Lehden värimaailma on raikas ja tuore, ja etusivun taitto on onnistunut ja harmoninen. Some‐kanavien uusimpia päivityksiä on vaivatonta selailla ikkunoiden avulla. Instagramista plussaa! Verkkolehti on selvästi hyvin kiinni lukijoidensa arjessa.

Yksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Pudasjärvellä ilmestyvä Iijokiseutu. Iijokiseudun voiton perustelut:

Verkkolehden sivut ovat helppokäyttöiset. Lehdessä liikkuminen on vaivatonta, ja lukijalle tarjotaan jatkuvasti lisää luettavaa. Taitto on nykyaikainen ja värimaailmaltaan toimiva. Uutisten jaottelu on etusivulla onnistunut. Some‐kanavia tuodaan verkkolehdessä esiin, ja lukijoita kannustetaan osallistumaan sisällön tuotantoon. Lehdellä on ammattimainen ote paikallisuutisointiin.

Paikallislehtikilpailun verkkokilpailun raadissa oli viisi journalistiopiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Verkkoraadin työtä ohjasi toimittaja Antti Järvi.

Paikallislehtikilpailuun osallistui 88 lehteä ja 33 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet palkittiin Sanomalehtien Liiton Suurilla lehtipäivillä Porvoossa 3.11.2016.